Idealna lokalizacja
ul. Sielska 4A
10—802 Olsztyn
Polska
„Na świętego Andrzeja spełniają się marzenia."
Bal Andrzejkowy w Hotelu Omega – 29 listopada 2025
Zapraszamy na wyjątkowy Bal Andrzejkowy w Olsztynie, który odbędzie się w eleganckich wnętrzach Hotelu Omega. To niezapomniana noc pełna magii, muzyki i wyśmienitej kuchni, idealna dla wszystkich, którzy chcą spędzić Andrzejki w Olsztynie w wyjątkowej atmosferze.
W sobotę, 29 listopada, w godzinach 19:00–3:00, zapraszamy na prawdziwą zabawę andrzejkową z klasą. Wieczór poprowadzi niezawodny zespół Event Rulers, który zagwarantuje wspaniałą oprawę muzyczną i rozrywkę na najwyższym poziomie.
Na Gości czeka autorskie menu Szefa Kuchni Piotra Kowalczyka, bogate bufety ciepłe i zimne, wykwintny słodki stół oraz aromatyczny bufet kawowy. Do tego nielimitowany WINE & COCKTAIL OPEN BAR, który sprawi, że ten elegancki bal andrzejkowy nabierze wyjątkowego charakteru. W ramach open baru proponujemy Państwu nielimitowany serwis wina białego oraz czerwonego a także koktajli przygotowanych specjalnie na tę okazję.
Andrzejki od wieków są czasem wróżb i wspólnej zabawy – w Hotelu Omega tradycja spotka się z nowoczesną elegancją, tworząc wyjątkową atmosferę, której nie można przegapić. To idealna okazja, by rozpocząć zimowy sezon przyjęć i przeżyć magiczną noc andrzejkową w Olsztynie nad jeziorem Ukiel.
Cena: 349 zł / os.
Po szlonej nocy pełnej wrażeń możesz odpocząć w naszych pokojach hotelowych !
Pokój 2-osobowy cena 350 zł
W cenie śniadanie, parking oraz przedłużenie doby do godziny 14:00
Zupa serwowana
Krem z batata z chutneyem ze śliwki węgierki i olejem chilli.
Danie główne serwowane
Udo z kurczaka kukurydzianego z sosem musztardowym z estragonem, kluski szare, fasolka szparagowa.
Bufet dań gorących
Gulasz z kaczych polędwiczek z uszakiem bzowym, cebulą dymką, imbirem i sezamem.
Pieczeń z karkówki z sosem pieprzowym i zasmażaną kapustą.
Dorsz w szynce dojrzewającej z sosem ziołowym na kremowym szpinaku.
Pierogi szlachcice z ziemniakami, cebulą i boczkiem z okrasą.
Babka ziemniaczana z sosem grzybowym.
Ziemniaki pieczone ze szczypiorkiem i przyprwami.
Ryż smażony z warzywami i jajkiem.
Fasolka szparagowa z sezamem i chrupiącym chilli.
Warzywa grillowane w śródziemnomorskim stylu.
Flaczki kurpiowskie na mostku wołowym z pieczywem.
Rosół z trzech rodzajów mięs z makaronem domowym i lubczykiem.
Bufet zimnych przekąsek
Tatar wołowy z cebulą czerwoną, ogórkiem kiszonym, i marynowanymi borowikami.
Śledzie z suszonymi pomidorem i oliwkami,
Śledzie w śmietanie z cebulą i jabłkiem,
Śledzie z solą wędzoną i pieczonymi burakami.
Wędzone ryby z Tradycyjnej Wędzarni Warmińskiej od J. Parola
Mięsa pieczone i wędzone, rolady i pasztety własnego wyrobu.
Sałatka z makaronowa z prażonym słonecznikiem, pomidorami koktajlowymi, grillowanym kurczakiem, rukolą i sosem pesto.
Sałata Cezar z grillowanymi krewetkami i bekonem, polskim serem Emilgrana i sosem anchois
Sałatka z kuskusem perłowym, brokułem jajkiem i sosem ranch.
Bufet kiszonek i marynat.
Słodki Bufet
Torcik lawendowy z gruszką
Tarta czekoladowa z malinami
Sernik baskijski z kremem pistacjowym
Szarotka ze słonym karmelem
Tarta cytrynowa z owocami
Tiramisu


 
 